Szakmai cikkek, Tanfolyamok

A csakragyógyászat tudománya az ősi múltba nyúlik vissza, Jézus Krisztus leszületése előtt is az emberiség birtokában volt. Tulajdonképpen mind a mai napig a sikeres gyógyítás alapja. A humán tudományok, pld a kínai orvoslás, az Ájurvéda, a lélekgyógyászat, a bioenergia, stb. is alkalmazza, megtaláljuk eredetben, és különböző megnevezésekkel a...

"Paracelsus és Hahnemann megtanított bennünket arra, hogy ne tulajdonítsunk túl nagy jelentőséget a betegség részleteinek, inkább az egyéniséget, a belső embert kezeljük, felismervén, hogy ha lelkünk és szellemünk harmóniába kerül, akkor a betegség magától eltűnik. Ez az alapvető tanítás építményünk alapja, amit tovább kell fejlesztenünk." (Dr....

A gyomnövények azok a növények, amelyeknek az előfordulása a kertekben nem kívánatos. Amint felüti a fejét, azonnal kapát ragadunk, vagy éppen gyökerestül kirángatjuk a földből.

Daganatos betegségben igen sokan szenvednek, ezzel már most meg is fogtuk a lényeget, tehát ezek a betegek szenvedésben élnek, önromboló halálprogramot futtatnak. A daganatos betegségeket kialakulásánál a következő test-lélek-szellem szintű minőségek fedezhetőek fel:

Szinte mindenki használja a cukrot, teába, kávéba, süteményekbe hatalmas mennyiségeket fogyasztunk el. Miközben szeretnénk megédesíteni a napjainkat, nem szabad elfeledkezni arról, hogy mindig az egészségünket tartsuk szem előtt. Vihetünk be egészséget, de bizony vihetünk be káros anyagokat, mérgeket is a szervezetbe.

Nagyon sok ember szed valamilyen táplálék kiegészítőt, és sokan vásárolnak gyógynövényeket is, gondolván, hogy ezzel az egészségüket szolgálják.

Élettani szempontból az izzadás fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésében. Egyrészt természetes forrású hőkontroll, másrészt a szervezet méregtelenítő tevékenységében vesz részt. A méregtelenítés a bőr rétegeinek tisztítását, a bőr lélegzését szolgálja.Működését az agyi mirigyállomány szabályozza, a központi idegrendszer reagálja. Tehát...

Az aromaterápia egyidős az emberiséggel. Az első írásos emlékek Egyiptomból származnak, illetve Izraelből és Kínából is kerültek elő írásos emlékek, mely szerint az illióolajokat szent cselekvésekhez és gyógyításhoz használták.