A lélek betegségei

2019.08.05

Minden betegség a lélek jelzése, mely azt az információt adja, hogy megszűnt a testi-lelki-szellemi összhang a testben.

A kifejezett fizikai tünet megjelenése előtt testünk számtalan jelzést ad részünkre. Ezek lehetnek a disszharmónikus életérzés, a kedvtelenség, a krónikus fáradtság, a rendszeresen visszatérő fejfájás, az itt fáj-ott fáj kicsit érzet a test különböző pontjain, továbbá a frusztrált, stílustalan, kötekedő, rosszindulatú kommunikáció is a harmónia felborulásának a jele. 

Minél tovább tart ez a tudatállapot, annál biztosabb, hogy a tudat átveszi ezeket a negatív lenyomatokat, és megjeleníti a fizikai síkon, a testben.

A megjelenő tünetre figyelni szükséges, ha szeretnénk elkerülni a kisebb vagy a legsúlyosabb, akár halálos betegségek kialakulását. Sajnos sokan élnek depresszív, neutorikus állapotban anélkül, hogy erről tudomásuk lenne. Egyértelmű jele a céltalanság, a beletörődés negatív élethelyzetbe, az életigenlés csökkenése. Súlyosabb helyzetben már egyértelmű jelei az alkoholizmus, lelki vagy fizikai terror más emberekkel szemben, az agresszivitás, a folyamatos vitázás és konfliktushelyzetek generálása, keresése. De itt jelenik meg a drog, a pszichiátriai betegségek és végső esetben az öngyilkossági hajlam is.


Mivel mindannyian szeretnénk harmóniában élni, saját felelősségünk saját életünket kézben tartani. Amint észleljük a harmónia felbomlását, nem érezzük magunkat jól a bőrünkben, a helyzetet azonnal kezelni kell, hogy a negatív életérzés minél hamarabb átforduljon a pozitív életszemléletbe. 

Akinek alapvetően az életvezetéssel vannak problémái, annak ajánlott részt venni egy kellemes környezetben tartott energetikai programon, hogy a megfelelő, sikeres életvezetésre átprogramozást kapjon. A programon nem tárulnak fel személyes okok, de a tanultakat mindenki be tudja építeni az életébe, a felismerések által meglátja a fényt az alagút végén.

Akinek szüksége van arra, hogy elmondhassa valakinek személyesen a lelki problémáit, annak ajánlott életmód terapeutát vagy kineziológust felkeresnie,  akivel az összes lelki probléma megoldható, az életvitel sikeresen átprogramozható.

Amikor a testi-lelki-szellemi harmónia megbomlik, a test megfeszített, a szisztémás gyulladás állapotába kerül. Szerveink, izmaink működése erőltetett, a lélek inkább bezárul és egyedüllére vágyik. A test-lélek-szellem összhangja visszaállítható energetikai testmasszázzsal is. Amikor a test és a lélek teljesen ellazul, a szellemi tudat kitárul, az energiák szabadon tudnak áramlani. Ez azt jelenti, hogy a tudat kitisztul, a döntésképtelenség megszűnik, pontosan érezni és tudni fogjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy az életharmóniánk helyreálljon. Súlyosabb esetben reiki mester-tanárra bízhatjuk magukat (isteni energiával való kezelés), vagy megpróbálkozhatunk a családállítással is.

Látható, hogy tulajdonképpen a betegségek kialakulása teljes egészében elkerülhetők, ha odafigyelünk magunkra.

Ha pedig már kialakult bármilyen betegség - legyen az enyhe vagy súlyos -, gyógyító masszázzsal, illetve természetgyógyász által szintén eredményesen kezelhető. Ezen gyógyító terápiák és technikák a humán orvosi tevékenység részét képviselik.

Óva intenék mindenkit attól, hogy a tünetek megjelenésekor azonnal gyógyszerhez nyúljon. Ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, sőt a későbbiekben újra előtör valahol a lélekben vagy a testben. A gyógyszerfüggőség viszont alattomosan, de biztosan kialakul, mellyel óriási mennyiségű méreganyagot juttatunk a testünkbe. A testünket így idő előtt tönkretesszük, mely a korai halálozáshoz vezethet.

Az egészség és az áldásokkal teli élet igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, a tudatos életvezetés, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben. Mondhatják, hogy ezt könnyű leírni, nehéz megteremteni. Tulajdonképpen mindenre képesek vagyunk, ha igazán akarjuk. 

Remélem ez a szakmai cikk elindít téged is egy úton, melyre lehetséges, hogy régóta vágytál...

Szeretettel, áldással:

Várnay Krisztina