Miért méreg a cukor a szervezetednek?

2021.04.12

Szinte mindenki használja a cukrot, teába, kávéba, süteményekbe hatalmas mennyiségeket fogyasztunk el. Miközben szeretnénk megédesíteni a napjainkat, nem szabad elfeledkezni arról, hogy mindig az egészségünket tartsuk szem előtt. Vihetünk be egészséget, de bizony vihetünk be káros anyagokat, mérgeket is a szervezetbe. 

Na de miért káros a cukor nekem? 

A teljesen fehér, általában jelöletlen cukrok, melyeket szinte fillérekért kaphatunk, kémiai anyagokból készültek. Ha már cukor, akkor a 100 % nádcukrok ajánlottak, de még ezzel sem oldjuk meg a való problémát, mely az egészség károsítása.

A cukorról azt kell tudni, hogy felelős az összes szív- és érrendszeri problémáért, a cukorbetegség kialakulásáért, károsítja a májat, kóros elhízáshoz vezet. Nem véletlen, hogy ezek a betegségek a vezető népbetegségek közé tartoznak.

A cukor lerakódik az érfalakon, ezáltal a vér áramlását akadályozza, lassan, de biztosan minden szerv károsul és megnövekszik a vérrögképződés veszélye is.

Ha a cukrot túladagoljuk, akkor lesznek inzulinproblémák is, kialakul a magas vérnyomás, a vércukor szint emelkedik, és cukorbetegség fog realizálódni.

Mivel a cukor káros, így a májnak folyamatosan dolgoznia kell a cukor, mint méreganyag kivezetésén, ezáltal a máj is károsodik, pld. zsírmáj fog kialakulni, hiszen az átáramló zsírt a cukrok kötik meg. 

Az elhízásnál arról van szó, hogy túl sok a bevitt zsír és a cukor mennyisége, a bevitt káros anyagokat mennyiségüknél fogva nem képes a máj sem elvezetni, tehát lerakódik, elhízás, majd kóros elhízás következik be. 

Az USA-ban csináltak egy tesztet, melynek lényege, hogy gyermekek 10 napon át nem kaptak zsíros és cukros ételeket, viszont a cukrot helyettesítő egészséges termékeket igen. A kutatás eredménye visszaigazolta, hogy már 10 nap alatt hatalmas lépést tettek az egészséges életmód felé. A gyermekeknek javult a vérnyomásuk, a vércukor- és az inzulinszintjük, a trigliceridek (neutrális zsírok) aránya csökkent (azaz fogytak), és javultak a májfunkcióik is

A kutatást végigkísérő orvosok megállapították, hogy a cukor a teljes szervezetünket képes romba dönteni, amolyan "méregként" hat a testünkre, hiszen nélküle sokkal jobb és egészséges életünk lehetne. Dr. Robert Lusting, a felmérés vezető professzora kijelentette, hogy a cukor önmagában rossz - és nem azért, mert pluszkilókat tudunk vele felszedni, hanem azért, mert a szervezetet belülről kezdi rombolni, teljesen észrevétlenül.

Mit használjunk cukor helyett?

Természetes mézeket, melyek közül is a legértékesebb az akácméz, mely 84 féle ásványi anyagot, vitaminokat, mikroelemeket tartalmaz, gyakorlatilag minden olyan forrást, mely az egészségünk fenntartásához szükséges. A méz természetes immunerősítő, mondhatjuk, hogy a legerősebb, legfontosabb, melyet a természettől kaphattunk.

Ajánlok egy magyar oldalt, ahol többek között mézes sütemény recepteket is találsz: Főoldal | Akác Méhészet (akacmeheszet.hu)

A cukros kávé helyett ajánlom neked a melange-ot. A melange elkészítéséről is mellékelek egy videót, hogy el tudd készíteni. Csak biotej elkészítésével ajánlom, mely lehet, rizstej vagy kókusztej, illetve zabtej is, hogy egészséges legyen. Minden Aldiban meg tudod vásárolni, és igen sokszor akciózzák. A melange tetejére mindig fahéj kerüljön ! How to Make Melange Coffee at Home | Specialty Coffee Drinks #2 - YouTube

Hogy a tehéntej miért is káros, arról egy következő cikkben fogok részletesen írni.

Kérlek tehát, hogy az egészséged védelmében drasztikusan csökkents le, vagy hagyd el a cukor fogyasztását akkor, amikor nem feltétlenül muszáj azt fogyasztanod. Az akácmézet, és más fajta, 100 % bio mézeket természetesen nagyonis ajánlom, de itt is figyelni kell arra, hogy ne adagoljuk túl. A cukorbetegségnek pld. pont az a lényege, hogy annyira sok a cukor fogyasztás, hogy a szervezet inzulin (vércukor) termelő képességét leuralja, tehát a bevitt rengeteg cukor mennyisége miatt a szervezet elfelejt természetes cukrot termelni. 

A cikkben felsorolt betegségek is gyógyulásnak indulnak, ha cukor fogyasztást mérsékeljük. A fogyás is megindul, a bőr is megkezdi a regenerálódást. 

A beépült, beágyazódott cukrok teljes kitakarításához szükséges természetesen egy kiadós masszázsterápia, hiszen "Amint fent, úgy lent, amint belül, úgy kívül", szól a híres ősi mondás, és valljuk meg, ebben teljesen igazuk is van. A test méregtelenítése és megújítása csak ezen a módon tud megtörténni.

Ha szeretnél részt venni nálam egy komplex kezelésen, vagy segítségre van szükséged a gyógyuláshoz, írj nekem bátran. 

Szép napokat kívánok neked,

Várnay Krisztina