HOT aromaterápiás masszázskezelés

2021.03.25

Az aromaterápia egyidős az emberiséggel. Az első írásos emlékek Egyiptomból származnak, illetve Izraelből és Kínából is kerültek elő írásos emlékek, mely szerint az illióolajokat szent cselekvésekhez és gyógyításhoz használták.

A test mumifikálását is gyógynövényeket használtak, melyek megakadályozták a test rothadását. Számos egyiptomi feltárás bizonyítja napjainkban is, hogy mind a gyógynövények, mind azok esszenciái milyen erős hatásmechanizmusok kifejtésére képesek. Több ezer év elteltével is a testek teljesen egészséges állapotban maradtak fenn.

Hajdan templomok oltáraira tették az illóolajos gyógynövényeket, később pedig már kézzel készített füstölőket is készítettek eredetileg ugyanilyen felhasználásra. A gyógynövények olajaiból pedig illóolajok, esszenciák készültek, melyeket a lélek és a test gyógyításához használunk mind a mai napig is.


Az illióolajokat mindig szent, tiszta és illatos térben használták, és az a helyes, ha jelenleg is megőrizzük ezen ősi hagyományokat a kezelések alkalmával. Az illóolajokat papok és papnők használták testük illatosítására is, az ezen kívül eső illatok és dolgok pedig tisztátalannak minősültek, hiszen nem származtak a szent földből.

Nemcsak a lélekgyógyászat, de a test gyógyításához, degenerációk elkerülésének az egyik kezelési lehetősége is az illóolaj.

Az illóolajak különböző helyekről származnak, ezért különböző hatásfokkal is rendelkeznek. Nem mindegy sem az aratási idő, sem az adott növény termesztési helye, a tengerszint feletti magasság, az eső mennyisége, a fényviszonyok, a hőmérséklet, és az, hogy a növény növekedése közben éri e a növényt káros behatás, vegyszer. 

A lakossági használatra szánt illóolaj szobahőmérsékleten illékony anyag, abból kis molekulájú aromás szénhidrogén szabadul fel, melynek illata bizonyos ideig érezhető. Kicsi gyermekeknél 1 éves kor alatt nem kívánatos reakciókat válthat ki, nagyobb gyermekeknél és felnőtteknél kellemes, jó hatások tapasztalhatóak, amennyiben nincsen betegség a háttérben. 

Az esszenciális, gyógyító illóolajok a masszázskezelés során 22 másodperc alatt érik el az agy különböző területeit, 2 perc elteltével a véráramba kerülnek és 20 perc múlva a test sejtmembránjaiba kerülnek, ahol kifejtik áldásos hatásukat. 

A HOT aromaterápiás testkezelés alkalmával tehát különböző gyógyhatásokat érünk el, melyek:

  • Relaxálás-bőrregenerálás - növényi zsiradékok, levendula, kamilla és körömvirág
  • Lélekbalzsamozás-stresszoldás - golgota virág gyümölcse, növényi zsiradékok, karité, édes mandula, avokádó
  • Örömforrások felszabadítása és energetizálás - Vanilla álom - növényi zsiradékok, vanília, kakaóbab, tej
  • Bőrfiatalítás és hidratálás - Argánium - növényi zsiradékok, argánolaj, vaníliakivonat, pálmaolaj 

A HOT aromaterápiás masszázskezelés alkalmával tehát diffúzor használata mellett csodás atmoszférát teremtünk, az eredeti marokkói illóolajok esszenciája felszabadul a térben, illetve az alapos testradírozást követően bejutattom a meleg gyógynövény illóolaj esszenciákat a testedbe is, ahol kifejtik jótékony hatásukat.

A lágy, stimuláló masszázskezelés után a bőröd puha, hidratált és az illóolajok illata folytán finoman "parfümözött" marad.

A HOT aromaterápiás masszázskezelés tehát egy luxus színvonalú masszázsterápia, melyet érdemes beiktatnod önmagad jóságáért és egészségéért minden hónapban egyszer. 

A masszázskezelés időtartama: 1 - 1,5 óra

Szeretettel várlak erre a különleges masszázskezelésre,

Várnay Krisztina

Bejelentkezni telefonon vagy a komplementer.kezelesek@gmail.com email címen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is tudsz: