Hogyan töltődj fel a természetben?

2021.08.22

Sokszor halljuk, hogy ha stresszes, vagy frusztrált, netán depressziós vagy, érdemes sétálnod egyet az erdőben. Az erdőben megnyugszik a lelked, lecsendesedik az elméd. Miért történik ez? 

A természet a Fény tiszta energiáit tartja magában. Nincsen kapkodás, konfliktus, harag, nincsenek negatív energiák. A természet, a fák, a bokrok, a fű sosem erőlködik, miközben növekszik, s akkor sem szól semmit, ha az ember az életére tör. Csendben, teljes elfogadásban léteznek, ugyanakkor minden növényben és fában a szilárdság, a folyamatos megújulás és a pozitív energiák vannak jelen. 

Ha belépsz az erdő szent terébe, ha leülsz egy fa tövébe, érezheted, ahogyan elszívja tőled a negatív energiát, levezeti azt a földbe. A fa energiája ugyanakkor erősen pozitív kisugárzású, ahogyan a fa aurája is erős tisztító és életenergiával feltöltő energiákat sugároz rád. 

Mindig tiszteljük az erdőt, a fákat, hiszen a bolygóra és az emberekre, az állatokra is  jótékony hatásokat árasztanak. 

Ha szeretnél magadhoz venni egy kis plusz életerőt, vagy tiszta fejjel átgondolni egy helyzetet, megfelelő döntést hozni, vagy változtatásra felkészülni, érdemes az erdőben kezdened a folyamatot. 

Tölts el egy órát a jó időben, egy általad választott fa tövében, és vedd magadhoz a természet, a fa áldását. Mindig köszönjük meg a segítséget.

Tudatosan óvjuk a természetet, az erdőt, a fákat, hiszen ők adják számunkra a tiszta oxigént, a tiszta energiákat, a szemet gyönyörködtető csodás tájakat, megóvnak a hideg ellen, feláldozzák magukat, hogy melegedhessünk, ételt vehessünk magunkhoz, vagy éppen tető legyen a fejünk felett.

A fák gyógyító energiáiról részletesen a "90 gyógynövénnyel az egészségért" tanfolyamon tanulhatsz, ha pedig tudatosan szeretnél kapcsolódni a gyógyító energiákhoz, a Csakragyógyítás - meditáció vezetés tanfolyamot ajánlom neked.

Amikor az erdőben tartózkodunk, mellőzzük a mobiltelefon használatát. A folyamat lényege, hogy elszakadj a mindennapoktól, a béke és a nyugalom állapotába kerüljél, ahol kapcsolódni tudsz önmagadhoz.  Egy óra is elegendő ahhoz, hogy meglásd az élet apró szépségeit, és újra mosolyogni tudjál. 

Az erdő minden évszakban vár, minden alkalommal bebizonyítja neked, hogy néha csak te látod sötéten a világot, miközben végig van választásod, s választhatod te is a Fényt. 


Nem erdő az erdő, hogyha nincsen fája,
Szomorú, ha nincsen dalos madárkája.
Mi a kert fa nélkül? S ha nincs madár benne?
Nálok nélkül ez a világ de szomorú lenne! 
(Benedek Elek)

Szeretettel,
Várnay Krisztina