Erőteljes izzadások okai: test-, láb-, hónalj- és kéz

2021.03.28

Élettani szempontból az izzadás fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésében. Egyrészt természetes forrású hőkontroll, másrészt a szervezet méregtelenítő tevékenységében vesz részt. A méregtelenítés a bőr rétegeinek tisztítását, a bőr lélegzését szolgálja.Működését az agyi mirigyállomány szabályozza, a központi idegrendszer reagálja. Tehát amennyiben nem megfelelő működés tapasztalható, akkor központi idegrendszeri probléma áll fenn.

Bár ennek a tünetnek a nyugati orvoslás betegség nevet adott (hyperhidrosis), magának az oknak a feltárására van szükség, melyet bizony lelki síkon kell keresnünk. 

Tartós, hosszú ideje fennálló stresszfolyamat eredménye a fokozott izzadás, mindegy, hogy a test mely részén jelenik meg, vagy milyen tüneteket produkál. Természetesen van különbség a kezelésben attól függően, hogy hol, mikor és hogyan indul be az izzadásos folyamat, azonban erre a konkrét kezelés alkalmával szükséges kitérni. 

Nem helyes tehát az, hogy elterelő mechanizmusokat építünk fel, sőt még tovább ront a helyzeten a sűrű zuhanyzás, vagy a kémiai anyagokat tartalmazó dezodorok, golyós rollok, parfümök használata. 

Nincs értelme az olyan pótcselekvésre buzdító tanácsoknak, mint a "Ne viseljen műszálas zoknit", "Használjon hintőport", "Két naponta vegyen lábfürdőt", "Vegyen izzadásgátló vagy izzadáscsökkentő" kenceficéket vagy rosszabb esetben gyógyszereket. Mind csak ront a helyzeten, és csak a szenvedést fokozza, mert ezen az úton megoldása nincsen.

A helyzet odáig fajulhat, hogy inzulinrezisztencia lép fel, majd pedig további, különböző, súlyos tünetekkel (magas vérnyomás, cukorbetegség, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés, reumatikus és izületi károsodások, kóros elhízás, daganatos megbetegedések) szembesülhetünk.

A kellemetlen, zavaró, fokozott verejtékmirigy termelés teljes mértékben megszüntethető bioterápiával. A cél az, hogy véglegesen helyreálljon a test normál működése, a központi idegrendszer jól reagálja az agyalapi mirigy utasításait.

Amennyiben tehát önmagán tapasztalja a jeleket, vagy már jó ideje együtt él ezzel a kellemetlen tünettel, érdemes kipróbálnia a bioterápiás kezelést, mely által a kellemes és végleges gyógyulást fogja megtapasztalni.

A konzultáció és kezelés ára első alkalommal 20.000 Ft., majd minden további kezelés 10.000 Ft./alkalom a teljes gyógyulásig.

Bejelentkezés: komplementer.kezelesek@gmail.com vagy a 20 / 444 7022 telefonszámon, vagy az alábbi űrlapon is lehetséges.