Az elhízás, mint társadalmi probléma

2019.10.12

Az elhízás, mint tömegjelenség már generációk óta ismert jelenség.  Kialakulásának négy oka van: a jólét, az egészségtelen életmód, a pszichés zavarok és a hormonzavar. 

Az elhízás állapot, melyről a személy dönt, hiszen a negatív változás nyomon követhető a testen. Az elhízás tudattalanul bekövetkező állapot akkor, ha valaki pszichés problémákkal küzd, melyet nem tud megoldani, ennek elnyomására az evésbe menekül. Az állapot súlyosbodása várható mindaddig, amíg terapeuta segítségét nem kérjük.

A jólét állapota is nagyon megtévesztő lehet, hiszen az a téves gondolat vezérli, hogy ha megkívánom az ennivalót, van rá keretem, akkor miért vonnám meg magamtól. Egyre többet és többet eszünk, az elhízás folyamata elkezdődik, ezzel egyidőben az egészségi állapot is romlásnak indul.

A hormonzavaros állapot a test betegsége, melynek egyik következménye az elhízás. A beteg azt a téves gondolatmenetet követi, hogy ő végülis bármit megehet, mert a betegsége miatt következik be a hízás. A betegség gyógyítható.

Az egészségtelen életmód általános érvénnyel van jelen a társadalmakban. Ma már számtalan szakmai és tudományos cikk nyilvánosan elérhető. A köztudatba gyakorlatilag beépült, hogy egészségtelen, káros összetételű élelmiszerek tömkelegét árulják számunkra, mégis felelőtlenül megvásárolják, megeszik, és adják a gyermekeiknek is.

Köztudomású tény, hogy az elhízás következtében a test, a szervezet elnehezül, a személy egyre kevesebbet mozog, mert megerőltető a számára. A légzés, a szervezet oxigénellátása, a szervek működése hanyatlik, az izomzat elcsökevényesedik. Tehát mondhatjuk, hogy a test növekedésével egyidőben zajlik a test megbetegedése is. Megfigyelhető egyébként egy eligénytelenedési tendencia is, melyet az önbizalom elvesztése okoz.

A káros folyamatnak csak maga az ember szabhat határt a tudatos, egészséges életmód kialakításával. 

Gyakorlatilag kijelenthető, hogy a 100 kg elérése a lélektani határ, melyet átlépve már tudatosan történik a test leépítése, a testtömeg növelése. Kimondhatjuk, hogy az életvezetési, életminőségi probléma biztosan jelen van, a lélekszintű változás, a rendrakás idejének 24. órája elérkezett. Ezért van az, hogy innentől ketté kell választani a humán orvosi kezeléseket, meg kell különböztetni a terápiák, masszázsok, lélektani folyamatok alkalmazásának mikéntjét.

Sajnos az elkerülhetetlen szembesülés, a megváltoztatási igény megjelenése után sokan fordulnak szintén az egészségtelen, vegyszerekkel teli anyagok, gyógyszeres vagy kozmetikai kezelések felé. A bogyók és a vegyi anyagok önmagukban soha nem fogják megoldani a problémát, a visszaesés útja egyenessé válik.

Az egészséges test-lélek-szellem kialakítása csakis komplex, humán orvosi terápiával, azaz életmód program felállításával, gyógyító masszázzsal és energetikai tréninggel kezelhető eredményesen és véglegesen. A természetgyógyász, a terapeuta olyan módon gyógyít, mely szelíd, természetes anyagokat felhasználó, lélekerősítő, önsors megváltoztatására véglegesen alkalmas.

Tudjuk, halljuk, hogy a társadalomban megszólják, kibeszélik az elhízott embereket, és gyakorlatilag ezzel a többnyire hangtalan szemrehányással lehet szembesülni az egészségügyi intézményekben, szakorvosnál, kozmetikusnál is.

Hosszú ideig egészségesnek lenni életprogram, és nemcsak az elhízott embereket érinti. Az elhízás, mint állapot bármikor megváltoztatható. Nemcsak azért ajánlom, mert a testsúly csökkentése nagy megkönnyebbülést jelent a személynek, hanem azért is, mert a gyógyulás által tulajdonképpen egy teljesen új, pozitív, egészséges életforma felé fordul a paciens, mely úton az eltemetett vágyak, álmok megvalósíthatók.

Ha a cikk hatására szeretnél Te is elindulni ezen az új úton, keress meg bizalommal.

Ha tudomásod van arról, hogy családtagod, ismerősöd, barátod ilyen problémával szenved, kérlek tedd elérhetővé számára a cikket, oszd meg most.

Professzionális módon, csak rólad, az életedről szól a következő lépés.....én várlak szeretettel, induljunk el együtt az úton.

Várnay Krisztina