Az alternatív gyógymódok kereskedelmi útvesztője

2019.08.30

Most egy hiány cikket szeretnék megosztani veletek, melyre azt hiszem igen nagy szükség van a mai, információhalommal teli világunkban. A kereskedelmi szféra ontja magából a termékeket, a skála szinte végtelen. Sajnos sokan vannak, akik meggyőzik magukat arról, hogy minden szaktudás és szakember kikerülhető, és ezzel még jó sok forintot is megspórolnak.

A kínai áruk, a világ bármely pontjáról származó bevizsgálatlan termékeket úgy veszik a vásárlók, mint a cukrot. Teljes az ellenőrzés, a kontroll hiánya, és ebbe a téveszmés spirálba nagyon sokan beintegrálódnak. Folyamatosan észrevehető ez a tendencia a facebook hirdetésekben megjelenő, teljesen félrevezető, hamis ígéretekkel csábító, nem szakember vagy szakmai vállalkozás által közzétett termékek esetén.

Milyen termékekről is van szó?

Azonnali fiatalodást, hajhosszabbítást, öngyógyítást vagy gyógyulást, alakformálást, stb. ígérő hirdetések termékeiről. Számtalan alkalommal látok tablettákat, masszírozó gépeket, sőt még ruhaneműt is, melyről elhiszik az emberek, hogy tényleg változást fog hozni az életükbe. Az igazság azonban az, hogy kárt okoznak a szervezetben, betegségeket generálnak, melyeket azonnal természetesen nem érzünk.

Itt tekinthető meg egy frissen megbüntetett cég, mely szakmai hozzáértés, szakember nélkül, de a vásárlók hozzájárulásával, tömeges vásárlásával szerzett magának komoly profitot: https://www.origo.hu/gazdasag/20100309-nem-gyogyit-a-medcolour-fenyterapias-eszkoz.html

Hasonló hirdetések itt tekinthetők meg:

https://www.google.com/search?q=h%C3%A1tmassz%C3%ADroz%C3%B3+g%C3%A9p&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYtd3ow6nkAhXmwosKHaQwCRwQ_AUIESgB&biw=1536&bih=754&dpr=1.25

https://magichair.hu/

Ezeket a termékeket teszteltük, kipróbáltuk. A masszírozó gépnek nincs eredet igazolása, hatása az egészségre az, hogy izomcsomókat generál, a nyirokrendszert támadja. A hajhosszabbító termékből vettünk 3 db-ot 16.000 Ft.-ért, azonban a hajunk egy centivel sem nőtt többet, mintha nem szedtünk volna semmit.

Újabban megjelentek a hyaluron termékek, melytől fiatalodást remélnek, azonban önmagában a hyaluron mennyiség kevés, a bőr újjáéledéséhez más hatóanyagokra és professzionális masszázsra is szükség van, nem beszélve az étrendi változásokról.

Hasonlóan új termékként jelennek meg a kannabiszos, olajos termékek, melyről azt gondolják sokan, hogy új életre kelnek. Nagyon veszélyes ezen termék használata orvos vagy természetgyógyász kontrollja nélkül, egészségi állapotfelmérés hiányában. A terméknek hivatalos bevizsgálása nincsen, ÁNTSZ engedéllyel nem rendelkezik!

Tehát mindenkit óva intenék attól, hogy szakember kikerülésével, hivatalos termékgarancia nélkül próbálkozzon öngyógyítással, önkezeléssel, mert igen komoly betegségek, bajok származhatnak ebből.

Ha valóban szeretnénk gyógyszerek nélkül, az alternatív, humán orvoslás felé fordulva gyógyulni, megfiatalodni, új erőre kapni, ne az olcsó ígéretekben, hamis termékekben bízzanak, hanem jelentkezzenek be egészségügyi állapotfelmérésre, ahol a pontos gyógyulás mikéntje, programja felállítható, ellenőrizhető.

A különbséget, az egészséget, a gyógyulást, a javuló életminőséget kezelésről kezelésre érezni fogja.

Szeretettel és áldással,

Várnay Krisztina