"Az áyurvéda világa és univerzitása" online tanfolyam - 2022 szeptember 5

2022.07.03

"Az ájurvéda az ősi indiai, holisztikus és integrált gyógyászat tudománya, melyet az ősi szanszkrit nyelvemlékekből őriztek meg. A szanszkrit nyelv az istenek beszéde (déva-bhásá), az istenek hangja (déva-vání), a tudat tiszta állapotának verbális kifejeződése, ami magából a Teremtőből áradt ki, a Göncölszekér hét csillagáról szállt alá, hogy a hét látó bölcs (szapta-risi) tanítása révén a Földre kerülhessen."

Az áyurvéda tehát egy komplex gyógyító életprogram, amely magába foglalja az ősi időkben gyógyítással foglalkozó szellemi emberek égi közléseit és egymás közötti kommunikációját i.e. 304 óta. 

Az áyurvéda név egyrészt az áyu szóból keletkezett, mely az élet minden formáját jelenti a születéstől a halálig, másrészt a véda szóból, melynek jelentése a tudás és a tanulás útja. Az áyurvéda tehát az emberi életet a maga teljességében értelmezi, és egy olyan védikus egészségtudomány, melynek számos eredményét a materiális klinikai vizsgálatok és kutatások is alátámasztják.

Bár az áyurvéda egészségtudományát szívesen szedik részekre, és így tanítják, az elhivatott, magas szintű gyógyító tudás szempontjából, a védikus egészségtudomány elméleti és gyakorlati alapjainak megértéséhez, a diagnosztikai vizsgálatok, a többféle áyurvédikus kezelés elsajátításához egységes látásmódra van szükség.

Az áyurvéda védikus egészségtudományát a tanítványok több évig tanulják, s vallják a mester, a guru és a tanítvány kapcsolatának fontosságát a gyógyítás során. Természetesen ezt nem elvitatva, ugyanakkor a jelen időben rendelkezésre álló tudásforrásra tekintettel vállalható és biztonsággal átadható az áyurvéda egészségtudománya egyben. 

A tanfolyamon - kiemelve a főbb irányvonalat - a következőkkel foglalkozunk:

 • az áyurvéda alapelvei, anatómia és élettan,
 • testtípusok, testfelépítés és a mentális természet,
 • az egészség alappillérei, természetes és természetellenes táplálkozás, 
 • élelmiszerek, gyógynövények, táplálkozás, immunerősítés,
 • védikus asztrológia, védikus kristályok, mantraterápia,
 • az egészség fenntartása, külön a nők, a férfiak és az 50 év felettiek számára,
 • az áyurvédikus masszázsok leírása és alkalmazása (áyurvéda, kerala, marma, kismama-, anya,, csecsemő, terápiás olajos (abhyanga), tisztítóporos (udvartana, stb.), önmasszázs, szinkronmasszázs, szépségmasszázs (arc- és fej), szem, fül, gerinc, stb. masszázs),
 • áyurvédikus reflexológia,
 • a betegségek kezelésének leírása részletesen (emésztőszerv, vastagbél, légzőszerv-rendszer, keringés, húgyúti, idegrendszer, lázzal járó betegségek, bőrbetegségek, izom- és izületi gyulladások, daganatos betegségek, kényszeres- és függőséget okozzó betegségek, stb.),
 • a gyermekek kezelése,
 • áyurvédikus pszichológiai tanulmányok a lélek kezelésére, 
 • életerő helyreállítása, pránagyógyítás,
 • megszállottság kezelése (szellemi erők, ártó szellemi erők, meditációs betegségek, spirituális légzés zavarai, kundalíni zavarai, stb.),
 • áyurvédikus termékek, gyógynövények, füstölők, stb. bemutatása,
 • hangtál, zenei minőségek bemutatása,
 • áyurvédikus jóga mozgásprogram
 • szanszkrit szótár - fordítások az áyurvéda alkalmazásához.

A tanfolyam létrehozása hosszú idejű kutatómunkán alapul, így most ismét egy olyan szellemi termékkel ismerkedhetsz meg, melynek célja az volt, hogy egységes szerkezetbe foglalja, és egyszerre adja át részedre az áyurvéda egészségtudományának tudását. 

Ez a tanfolyam mesteri szintre emeli a védikus gyógyítói minőségedet. Segít abban, hogy bármely jelenlegi gyógyító, vagy segítő tevékenységedet igen magas hatékonysággal támogassa, valamint számos új szolgáltatást tudj bevezetni általa, illetve áyurvédikus egészség tanácsadásban részesítsd a hozzád fordulókat.

Elmondható, hogy még a jelenleg folyó természetgyógyász képzés is csak bemutató jelleggel beszél az áryuvédáról, még azt sem lehet mondani, hogy az alapokkal ismertet meg. Ezzel ugyanakkor nincs is probléma, hiszen maga az áyurvéda egy különálló, komplex egészségtudományos élet- és gyógyprogram, mellyel nyilvánvalóan nem lehet sem részleteiben, méginkább teljes mélységében foglalkozni egy általános, a humán gyógyászat többféle formáját tárgyaló képzésben.

A tanfolyam elvégzéséhez ugyanakkor semmilyen előképzettség nem szükséges, hiszen teljesen az alapoktól fogsz eljutni végül a mesteri, védikus-egészségtudományos tudást adó szintre. 

Az online tanfolyam indul: 2022 szeptember 5

A tanfolyam tandíja: 107.000 Ft.

2022 AUGUSZTUS 15-IG TÖRTÉNŐ BEFIZETÉSSEL 

A TANFOLYAM  25 %-OS KEDVEZÉNNYEL ÉRHETŐ EL, 

KEDVEZMÉNYES TANDÍJ 80.250 Ft.

A program tartalma: 300 oldal tudásforrás, mely az e-mail címedre kerül megküldésre. Feldolgozási idő: 1 hónap, 240 óra

A tanfolyam online vizsgával zárul, mely email címre érkezik, a válaszokat is emailben várom vissza.

Képzési szám: K/2022/128267

A tanfolyam felnőttképzés, a tanfolyam elvégzéséről Tanúsítvány kerül kiállításra.

Megszerezhető kompetencia: áyurvéda védikus kezelő, áyurvéda védikus tanácsadó

A TANFOLYAM AJÁNDÉKA VÁLASZTÁSOD SZERINT

(100 % védikus, kézzel készült füstölő Indiából, 15 szál/doboz, egy szál 30 percig füstöl)


A tanfolyam elvégzését ajánlom mindazoknak, akik szeretnének tudományos, szabadegyetemi szintre emelt, áyurvédikus tudással rendelkezni. 

VÁLJ ÖNMAGAD, A CSALÁDOD ÉS MÁSOK GYÓGYÍTÓJÁVÁ

LEGYÉL MESTERE AZ ÁYURVÉDA ŐSI TUDOMÁNYÁNAK

SZERVEZZ ÁYURVÉDA EGÉSZSÉGPROGRAMOT

GYÓGYÍTS MOZGÁSPROGRAMMAL A TERMÉSZETBEN

TANULD MEG A 11 FÉLE ÁYURVÉDA MASSZÁZST- ÉS MASSZÁZSTECHNIKÁT

JELENTKEZÉS - KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP

A FAR, felnőttképzési rendszerbe történő regisztrációhoz a következő adatok pontos megküldését kérjük: 1 Jelenleg viselt név, 2 Születési név 3 Anyja neve 4 Legmagasabb iskolai végzettség 5 Születési ország, hely, év, hó, nap 6 E-mail cím 7 Mobilszám 8 Pontos lakcím

Figyelj a jelentkezési határidőre ! 

Jelentkezésed után 48 órán belül történjen meg a tandíj átutalása, ellenkező esetben a jelentkezésedet töröljük. A tanfolyam kiírt indulási időpontja után a jelentkezések a következő induló tanfolyamra regisztrálhatóak, amennyiben a tandíj befizetése is megtörtént.