Áldott Húsvéti Ünnepet

2022.04.15

Mit is jelent ma a Húsvét Ünnepe? 


Nem feltétlen a nyuszikát, a festett tojásokat, a nagy eszem-iszom napjait, bár kétség kívül hozzátartozik az ünnephez ez is, de nem azért, amiért úgy általában gondolják, és ahogyan ezt megéli az emberek többsége. Hogyan jutottunk idáig?

A Hús-Vét Ünnepe kisgyermek korom óta mindig is a Jézussal való kapcsolat fontosságát jelentette, s hogy ez így legyen, arról a példamutató életutat járt nagyszüleim gondoskodtak. Gyermekként természetesen a nyuszika hozta az ajándékot a kertbe, a fűbe, amit meg kellett keresni, és az élő, kicsi nyuszika is megérkezett nagy örömömre. Az ünnepi készülődés, a tojásfestés, a jó magyar ételek elkészítése, a sütemények sokasága, a tojásfa díszítése, a ház nagytakarítása, a rokonok, a locsoló vendégek várásának öröme töltötte meg izgalommal a házat. Az ünnepbe ugyanakkor mindig jelen voltak az Égiek, és sosem maradhatott ki a velük való kapcsolat megélése, a templomi miséről való elmaradás pedig szentségtörés lett volna. 

Így volt ez jól, mert mindennek volt ideje, helye, öröme, értéke, tisztelete, és jelen volt a belső út is, melyet mindenki önmaga járt végig és élt meg a saját tudatossága szintjén. Azokat is elgondolkoztatta a Húsvét ünnepe, akik egyébként csak az élvezetek megélését helyezték előtérbe. 

A tavasz minden évben magával hozza a megújulás energiáit, melyre test-lélek-szellem szinten szükségünk van. Ahogyan ébred a természet, ahogyan gondoskodó Atyánk által egyszer csak meglátod kinőni a hóvirágot a földből, azután a tulipánt, a jácintot, a nársziszt, majd indulnak a gyógynövények, a fák, a szőlő, csodás virágba borulást látunk, azonban ezért mi nem teszünk semmit. Elgondolkoztál már ezen? 

A természet megmutatja az utat, melyet követnünk kellene a mindennapi életünkben is. A tavaszi megújulás, az új élet megteremtése a HúsVét Ünnepében teljesedik ki. A HúsVét megmutatja az emberi lélek sötét oldalait, amit az év indulásával már gyógyíani lenne szükséges. A HúsVét arra ösztönöz, hogy nézz szembe önmagaddal, indulj el a gyógyulás, a lelked megtisztítása, az életed megújítása, a kapcsolataid rendbetétele, a betegséged gyógyítása útán. Jézus útja megmutatta, mire képes az emberi lélek, milyen szintre tud süllyedni valójában. De megmutatta azt is, hogy az ember képes urrá lenni önnön- és mások gonoszságán, képesek vagyunk tisztulni, megújulni, újjászületni, szeretni, így irgalmat, kegyelmet nyerni, s a hitünknek megfelelő minőségű életet élni.

Bármi is történik, mindig oda jutok, hogy az életünknek akkor van értelme, ha tiszteljük a saját utunkat, szeretjük önmagunkat, embertársainkat, és segítségére vagyunk másoknak is. A Mózes által kapott Tízparancsolat és Jézus új törvénye egyértelműen rendezi a lelkek erkölcsi feladatait, mely által békességet, hiányában békétlenséget teremtünk a Földön. 

Ha nem fogadod el az égi tanításokat - bár sajnos az emberek többsége nem is ismeri - akkor is ugyanezen értékek mentén tudsz békét, biztonságot, örömöket, bőséget és gyógyulást teremteni az életedben. A HúsVét tanítása tehát nemcsak az, hogy ne legyünk másokkal szemben ellenségesek vagy ítélkezők, de önmagunkkal szemben sem. Hányszor feszítettél keresztre másokat, vagy éppen önmagadat? 

Az igaz krisztusi tanításokat elrejtette az egyház, azonban az igazság mindig felszínre akar törni, és meg is találja hozzá a megfelelő utat. Csodálatos látni, hogy egyre több lélek nyílik meg a szeretet és a tudás keresésének útjára.

Miért éppen a kicsi nyuszika a kedvenc? Az új életet, a tisztaságot, a szeretet minőségét szimbolizálja. 

Miért éppen a tojás az ünnep része? A tojásból kel ki az új élet.

Miért éppen olyan színű tojásfestékek kaphatóak, amilyenek? Piros, zöld, kék, narancssárga, újabban már megjelent a rózsaszín és a lila színvilág is. Ezek éppen a 7 fő csakra színei, amit bizony szükséges volna megfelelően működtetni, és amelyek mentén megteremtődhet az egészséges élet. 

Hol található meg a tudás, mely az egészséges élethez vezet? Isten Patikájában, mely az ősi humán gyógyászati tudásban található meg akkor, ha nem űzik ki belőle a lényegét, az égi tudatosságot. Elgondolkoztál már ezen?

Jézus hogyan gyógyított? Tényleg csodákat tett? Igen, mindazok számára csoda, akik nem értik Őt, pedig csodálatos tanításokat és tudást hozott el az emberiség számára. Az egyik ilyen út az, amit ma Reikinek neveznek, és amit jómagam a magyar szakrális tudatossággal együtt adok át (ez nem véletlen).

Vajon miért van az, hogy a végzett humán gyógyászok 5 %-a tud valóban gyógyítani, a többiek 1-2 éven belül elhagyják a szakmát? 

A HúsVét tehát arra sarkall, hogy újuljunk meg test-lélek-szellem szinten, s gyógyítsuk meg önmagunkat. Ha pedig úgy érzed, hogy magasabb rendű célok is vezérelnek, érdemes tanulnod a humán gyógyászat útját, és vele együtt visszaszerezned az égi tudatosságodat, képességeidet, hiszen te vagy a mag, akit az Égiek szeretetből teremtettek, te pedig vállaltad a jelen földi utad. Vajon miért vagy most itt ebben az időben?

Az ünnep éppen alkalmas arra, hogy válaszokat keressünk önmagunknak, s válaszokat találjunk.

Szeretettel ajánlom a következő filmet is neked, a Családodnak: 

Kívánok szeretettel teli ünnepi örömöket, a belső úton járva életedet előre vivő felismeréseket.

Áldott HúsVét Ünnepet ! Gyógyuljunk szívvel, szeretettel, Jézus Krisztus tanításai által:

Várnay Krisztina