A nyár három legveszélyesebb betegsége

2022.07.24

Nyáron a három legveszélyesebb betegségtünet:

- ödéma, vizesedés,

- szív-, ér- és keringési zavarok,

- a neuralgikák, a lélek szenvedései.

Ezeknek a fizikai tüneteknek a gyógykezelése nagyon fontos, nyáron folyamatosan szükséges a kezelés, hiszen életmentő is lehet.

Nagyon sokszor halljuk, szinte már szlenggé vált, hogy "nyáron mennyi szíves megy el." Természetesen nem kell, hogy így legyen. A beteg felelőssége, hogy ezt megelőzze, és önmaga elhatározásából keresse a komplementer, a gyógyulását elősegítő megoldásokat. A szívbetegség esetében nemcsak a szervi, hanem a hosszú ideje fennálló, feldolgozatlan lelki problémákkal is szükséges foglalkozni. 

Az ödéma, a vizesedés az elégtelen nyirokkeringés egyértelmű jele. Nyáron szintén felerősödnek ezek a tünetek, és nagyobb valószínűséggel vezetnek fekélyek kialakulásához. Szív- és érrendszeri problémával együtt abszolút az egyik vezető elhalálozási ok hazánkban. Az ödéma több és intenzívebb kezelést igényel - ez heti 2 alkalmat jelent -, mint a többi megbetegedés, hogy a tünetek ne rosszabbodjanak. Az ödémának 4 stádiuma van, az első kettő stádiumban viszonylag gyorsan lehet eredményeket elérni, a harmadik és negyedik stádium már akkut, így a gyógyulási idő minimum 6 hónap - 1 év. A nyirokrendszer zavara mögött szintén húzódnak lelki problémák, étrendi zavarok, így együttes kezelést igényel.

A napsütés, a természeti szépségek, a felszabadultság, az örömök megélése nagy szenvedést okoz azoknak, akik lelki problémákkal küzdenek. Nem tudnak ráhangolódni a Nap frekvenciájára, így nyáron az öngyilkosságok száma igencsak növekszik. Ha jól megfigyeljük, a számok egyre nőnek. A lelki problémák kezelése ma már nem olyan téma, amit el kellene titkolni, vagy szégyellni kellene. 

A túl stresszes helyzetek, a félelmek, életszenvedések, életblokkok, párkapcsolati problémák feloldhatóak, a pszichoszomatikus betegségek jól gyógyíthatóak. Érdemes tehát minél hamarabb felkeresni egy terapeutát. 

Egy érdekes tény, hogy bár a humán gyógyászatban kontraindikáltnak számít a pszichiátriai betegek kezelése, Luise L Hay vállalta a kezelésüket, és igencsak jó eredményeket, nem egyszer teljes gyógyulást ért el. A pszcihoszomatikus betegségeket a materiális orvoslás nem tudja gyógyítani, így az állapotban folyamatos állapotrosszabbodás figyelhető meg.

Jómagam is hiszem, s tudom, hogy tudunk segíteni embertársainknak, természetesen csak akkor, ha a családtagok szeretettel figyelnek a hozzátartozókra, és a személy önmaga is felismeri stagnáló helyetét, és keresi gyógyulásának útját.

A nyár csodás is lehet, figyeljünk embertársainkra, hogy ne árnyékolják be a nyarat szomorú események.

Szeretettel várlak, ha az utad hozzám vezetett,

Várnay Krisztina