A betegség pszichológiája

2022.06.16

A betegség már azelőtt megjelenik, mielőtt testi szinten manifesztálódna. A mai világban egyre tudatosabbnak kell lenned, figyelni önmagadat, a lelked és a tested jelzéseit, ha nem szeretnél beteggé válni.

Mit jelent valójában betegnek lenni? 

Azt jelenti, hogy nem azt az életet éled, amit szeretnél, ezért különböző stresszfaktorokat működtessz, és bizony működteted a negatív programokat is, még ha nem is tudsz róla. A belső hang azonban mindig jelez, s ha nem hallgatsz rá, ha lenyomod magadban az igaz érzéseidet, ha az önsajnálatba vagy mások hibáztatásába, esetleg tagadásba menekülsz, a disszharmónia egyre jobban dolgozni fog benned. Ha ezt hosszú ideig teszed, akkor ezen információs programok megjelennek az auratérben, összegyűlnek, és lecsapnak rád testi szinten egyben. 

Éppen mint a viharfelnők, amikor gyülekeznek, és egyszer csak megjelenik a vihar, erősen fúj a szél, dörög és villámlik.

Éppen így védekezik a tested is, és jelez neked sokszor a leked, de ha nem figyelsz oda, egy kritikus szintet elérve a test már nem képes a védelmi funkciókat működtetni, a disszharmónia következtében megjelennek a betegségek.

Ha nem vagy tudatos erre, a betegség megjelenését hirtelen traumaként éled meg, s félelmedben orvoshoz fordulsz. A materiális orvoslás a lelked nem gyógyítja, az auratereket nem ismeri, csak a már kialakult betegségfaktorok lenyomására törekszik a gyógyszerek által. Minél több gyógyszer, annál több betegség, s a több betegség neve a krónikus, azaz halmozott betegségek megjelenése a gyógyszer mellékhatásai által.

Ezzel a gyógyítási formával az a probléma, hogy magadon kívül helyezed az általad létrehozott betegséget, és átadod a tested és a lelked feletti uralmat másnak vagy másoknak.

A másik probléma az, hogy a materiális orvoslás a betegségtudatot növeli benned. Ezt nagyon könnyen fülön csípheted a kommunikáció által. Ebben a kommunikációban együttműködőek azok, akik nem ismerik fel, hogy a gyógyulásuk, éppen mint a megbetegedésük, csak rajtuk múlik.

Negatív programok sokasága fut akár egészen addig, amig a test már nem bírja, s elpusztítja önmagát. Ehhez a lelked hozzájárulása szükséges, és ez éppen az a pont, amikor feladod a gyógyuláshoz vezető utad, önsajnálatba menekülsz, innentől egyenesen halálprogramot futtatsz.

A gyógyuláshoz vezető úton tehát bármikor dönthetsz úgy, hogy meggyógyítod önmagadat, s meggyógyítod az életedet. 

A betegség elkerülése érdekében a kommunikációt sürgősen meg kell változtatni, és nem engedni, hogy negatív programok, negatív élethelyzetek fussanak az életedben. Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de végigjárni más megtapasztalást jelent. Mindenesetre minden ilyetén lépésed az egészségedet támogatja, a bölcsességbe és az új, örömteli utadba vezet téged.

Le kell szokni az önsajnálatról, a panaszkodásról, az ítélkezésről, a haragról, a félelemről, s ezt másoknak se engedd meg. Az orvosnak se hagyd, hogy negatív szavakkal bombázzon, sajnáljon, parancsolgasson, megfélemlítsen, félelemben tartson, vagy negatív jövőképet vetítsen ki rád, ezzel még jobban beteggé téve téged. 

A testünk, a lelkünk egy energetikai rendszer része, így ha egészség programot futtatsz, azt fogod megélni, ha betegségprogramot futtatsz, akkor azt.

Ha azt mondod "Beteg Vagy-Ok", akkor tényleg az vagy, az leszel, ha azt mondod "Egész-s-Éges vagyok", akkor ezt fogod meglátni az életedben. Ez egy nagyon egyszerű, alap pszichológiai tétel, és nyilván már érzed is a különbséget azáltal, hogy olvasod vagy éppen kimondod.

Szóval ha beteg lettél, lehetőséget kapsz felismerni, hogy hova jutottál, vagy éppenséggel ez az a pont, amikor valamitől, valakitől meg kell válnod, hiszen káros számodra. 

A betegség egy állapot, amit meg tudsz változtatni, mert ez csak azt jelenti, hogy nem jó úgy az életed, ahogyan most van. Az életed felülvizsgálatára van szükséged, úgy is mondhatom, hogy az Égiek ilyenkor letesznek téged pihenni, és gondolkozni. Esélyt kapsz egy új életre, s arra, hogy visszatérj önmagadhoz.

A gyógyulás természetes útjai támogatottak, hiszen a betegség is természetes úton keletkezett, tőled, vagy mások negatív energiája által (természetesen azt is te engedted be az életedbe.)

A humán gyógyászat felé fordulva valósulhat meg a végleges (nem tünetmentes, lenyomott) gyógyulásod, sőt ezt a gyógyító tudást és tudatosságot magadhoz is veheted a tanulás által. 

A szavak, az érzések, a gondolatok teremtenek. 

Bánjunk jól önmagunkkal és tanítsunk meg másokat is erre.

A jelen legnagyobb feladata a test-, lélek- és szellemszintű öngyógyításban teljesedik ki, s mindenkinek lehetősége van tanulás által ezen tudásforrásokhoz hozzájutni. 

Sok szeretettel várlak bármelyik tanfolyamra.

Várnay Krisztina